Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 17 okt 2015 / 15:45 uur

Ruzie datingshow: vrouw wil rekening niet splitten

Het eerste afspraakje van Elle (30) en Mark (38) in de Britse tv-show ‘First Dates’ verliep niet helemaal soepel. Ze hadden het gezellig, tot ze de rekening van bijna 190 euro gepresenteerd kregen en de vrouw weigerde te betalen. ,,Ik betaal nooit de rekening na een date. Waarom zou ik?’’, is Elle haar verklaring.

Lees ook: Man appt na date: ‘Ik wil mijn geld terug’

De aflevering op Channel 4 heeft een flinke discussie doen oplaaien op sociale media. Want wie moet de eerste date nou betalen? In de uitzending is Mark, vader van drie kinderen, de sigaar. Elle gaat er vanuit dat hij de rekening van bijna 190 euro betaalt. De brandweerman wil de kosten liever delen, maar daar voelt de blondine helemaal niets voor.

Niet gewend

,,Ik ben niet gewend te betalen na een date. Normaal wordt je bij een afspraakje goed behandeld, als een vrouw’’, zegt ze na het etentje voor de camera.

Uiteindelijk legt Elle toch 40 euro op tafel. Naar eigen zeggen omdat ze ‘de situatie met drie kleine kinderen wel begrijpt’, meldt The Mirror.

Tequila?

De blondinge vindt het bedrag van 40 euro een hele tegemoedkoming, Mark is het hier niet helemaal mee eens. ,,Het komt niet eens in de buurt van de helft van de rekening!’’. Hij raakt nog gefrustreerder wanneer de vrouw voorstelt tequila te bestellen. ,,Nee! Ik ben blut’’, zegt hij.

Mark is wel benieuwd waarom Elle de rekening niet wil splitten. ,,Is het omdat je een vrouw bent? Zijn mannen en vrouwen dan niet gelijk?’’, vraagt hij.

De vrouw probeert zich uit de ongemakkelijke situatie te redden: ,,Kom op, ik was toch sexy en gezellig?’’ Mark laat zich niet van zijn stuk brengen en uiteindelijk verlaat Elle de tafel.

Veeleisend

Mark vindt dat Elle de helft van de rekening had kunnen betalen omdat ze aanmoedige veel drankjes te bestellen. Hij noemt haar een veeleisende vrouw. Een tweede date zit er volgens hem dus niet in. Elle ziet afspreken in de toekomst nog wel zitten, als vrienden. Wij zijn benieuwd wie de rekening dan gaat betalen.

Bekijk het fragment van de date hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruzie datingshow: vrouw wil rekening niet splitten
Sluiten