Metro
Metro Good vibes 14 okt 2015 / 14:39 uur

‘Ruiken aan deze paddenstoel geeft vrouw orgasme’

Een vrouw tot een hoogtepunt brengen door haar simpelweg aan een paddenstoel te laten ruiken. Te mooi om waar te zijn? Volgens twee Amerikaanse onderzoekers kan het.

Zij ontdekten een zeldzame oranje paddenstoel tijdens een expeditie in Hawaï. Daar gingen ze op zoek naar de tropische ‘dictyophora’-soort, die volgens geruchten wel een heel bijzondere bijwerking heeft. Daar wilden de onderzoekers wel achter komen.

Testen

Ze besloten de werking van de paddenstoel te testen. Ze lieten twintig mannen en zestien vrouwen ruiken aan de zwam en dat leverde een bijzonder resultaat op. Bij de mannen gebeurde er weinig. Zij roken vooral een ‘walgelijke geur’. Bij de vrouwen gebeurde er aanzienlijk meer. Alle zestien vrouwen raakten opgewonden bij het ruiken aan de zwam en zes van hen zouden een orgasme hebben gekregen door de geur van de paddenstoel.

In het onderzoek, dat geplaatst werd in het International Journal of Medicinal Mushrooms, stellen John Halliday en Noah Soul dat ‘de paddenstoel een seksuele werking lijkt te hebben’. De hormoonachtige structuur zou een gelijkenis vertonen met de neurotransmitters die vrijkomen in het vrouwelijk brein tijdens de seks.

Kritiek

De representativiteit van het onderzoek wordt wel in twijfel getrokken, doordat de werking van de paddenstoel maar onder een klein aantal mensen getest is. Ook zijn er nog geen andere onderzoeken naar de zwam gedaan.

Overigens kun je niet zomaar aan de paddenstoel komen. Hij groeit alleen op lava die tussen de 600 en 1000 jaar oud is. Verwacht de paddenstoel dus niet tegen te komen tijdens je volgende wandelingetje door het bos.

En hoe ziet zo’n lustopwekkende paddenstoel er dan uit? Nou, zo dus:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ruiken aan deze paddenstoel geeft vrouw orgasme’
Sluiten