Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 22 okt 2015

Radiomaker nodigt eenzame beller uit

De makers van BBC Radio Solent kregen vorige week een telefoontje van de 95-jarige Bill. De man vertelde in de uitzending dat hij zijn vrouw Sheila zo miste en zich behoorlijk eenzaam voelde. Daarop besloten de radiomakers hem uit te nodigen.

Eenzaam

„Ik denk dat hij niemand anders had om mee te praten”, vertelt producer Chris Hitchings over het telefoontje van de hoogbejaarde Bill. De 95-jarige man is al jaren fan van de radioshow van Alex Duke en besloot vorige week eens een telefoontje te plegen.

Bill phoned BBC Radio Solent. He was upset, lonely and missing his wife.Alex decided to invite him in.We sent a cab to pick him up, have a listen to what happened next.

Gepostet von BBC Radio Solent am Mittwoch, 21. Oktober 2015

In de uitzending vertelde hij over hoe hij en zijn huidige vrouw al dertig jaar bevriend zijn. Nadat de man van Sheila overleed, nam hij de zorg voor de vrouw op zich. Ze kregen zo’n fijne band dat ze in 2014 besloten in het huwelijksbootje te stappen. Kort daarna ging het echter bergafwaarts met zijn vrouw, waardoor ze moest worden opgenomen in een verpleeghuis. Daar bleek ze onder meer dementerend te zijn.

Hoewel hij haar elke dag bezoekt, voelt hij zich bij tijd en wijle toch eenzaam. Aan het radiostation vertelde Bill dat zijn vrouw hem nog wel herkent en vaak vraagt of ze inderdaad op 2 juni met elkaar getrouwd zijn. Juist die vraag doet de oude Bill pijn.

Ster van de show

Dj Duke had zo met de man te doen dat hij vroeg of Bill eens een kop koffie bij hem wilde drinken. „Dat lijkt me geweldig”, was zijn reactie. De makers van het programma besloten hem uit te nodigen voor de show van woensdagochtend, waar Bill de ster van de show werd. „Hij is zo’n vriendelijke en geweldige man”, Aldus Hitchings.

Veel luisteraars namen de moeite om naar het radiostation te bellen en in de uitzending wat woorden tot Bill te richten. Die had in ieder geval de tijd van zijn leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Radiomaker nodigt eenzame beller uit
Sluiten