Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 1 okt 2015 / 10:01 uur

Politie slaat ruit in voor baby, blijkt pop

Politieagenten in het Britse Dudley besloten in te grijpen toen ze dachten een baby in een gesloten auto aan te treffen. Nadat ze een raampje hadden ingeslagen kwamen ze erachter dat het om een pop ging. Dat melden Britse media.

Parkeerplaats

De 10-jarige Janaih Rattray had haar speelgoedpop Ryan op de achterbank laten liggen toen ze met haar zus Delesia (20) een bezoek bracht aan het Russels Hall ziekenhuis. Een voorbijganger dacht een echte baby te zien liggen en waarschuwde de politie.

De pop, in een doek gewikkeld, leek zo echt dat twee agenten besloten een ruit in te slaan. Volgens de politie waren er ook zusters bij het voorval aanwezig. Ook zij waren ervan overtuigd dat het om een echte baby ging.

Zo trof de politie de ‘baby’ aan. Foto: West Midlands Police

Kapotte ruit

Logischerwijs waren Janaih en Ryan met stomheid geslagen toen ze zagen dat er een ruit van hun bolide was ingeslagen. In de auto lag een briefje waarop stond dat ze de politie moesten bellen. Toen ze dat deden, werd de zaak een stuk duidelijker. ,,De pop lijkt inderdaad best echt, een beetje als een baby van een paar maanden oud, maar als je naar de handen en voeten kijkt, die niet in het doek gewikkeld waren, zie je dat het geen echte baby is”, stelt Delesia.

De politie zal opdraaien voor de reparatiekosten van het raam. Volgens inspecteur Phil Dolby deden zijn werknemers wat nodig was. ,,Zij dachten een baby te zien, die alleen en in kritieke toestand in een afgesloten auto lag. Ze hebben juist gehandeld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie slaat ruit in voor baby, blijkt pop
Sluiten