Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 15 okt 2015 / 15:30 uur

Onderzoek: Staand werken heeft geen zin

Op steeds meer kantoren is het helemaal hip: staand werken. Het zou immers beter zijn dan de hele dag zitten. Volgens onderzoekers van de universiteit van Exeter en het University College London is dat onzin.

De onderzoekers volgden 16 jaar lang de zitgewoontes van ruim 5000 mensen. Zo keken ze naar hoe lang mensen op een dag zaten en hoe vaak er daarnaast werd bewogen. Ze kwamen tot de conclusie dat als je niet beweegt, het niet uitmaakt of je zit of staat, schrijft The Washington Post.Hoelang je dagelijks zit, heeft dus geen verband met je levensverwachting. Volgens de onderzoekers kunnen we het staand werken vergeten en moet lichaamsbeweging meer gepromoot worden. Af en toe even staan kan overigens best fijn zijn, maar noodzakelijk is het dus niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Staand werken heeft geen zin
Sluiten