Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 13 okt 2015 / 14:35 uur

Nooit meer stofzuigen met vacuümzuigende-schoenen

Stofzuigen, het is een huishoudelijk klusje dat veel mensen niet graag doen. Daarom bedachten studenten van de Polytechnische Universiteit in de Russische stad Tomsk vacuümzuigende-schoenen. Je wandelt rustig de kamer rond en stof verdwijnt onder de schoenen, bukken hoeft dus niet meer.

Lees ook: Nooit meer vlekken dankzij nanotechnologie

Het apparaat bestaat uit een kleine stofzuiger in een rugzak, schoenen van een soort piepschuim en een slang die de schoenen met de stofzuiger verbindt. De stofzuiger weegt minder dan vijf kilo en kan erg handig zijn voor mensen met rugproblemen, meldt Russia Beyond the Headlines.

Kwaliteit

De schoonmaakkwaliteit van de schoenen is hoog, blijkt uit testresultaten. Het design laat nog wel te wensen over, om dit te verbeteren zijn de bedenkers op zoek naar investeerders.

„De schoenen zijn erg gebruiksvriendelijk, om stof op te zuigen in hoeken – dan draai je de schoen op zijn kant – en om het tapijt schoon te maken’’, zegt een van de studenten.

Naar schatting gaat het apparaat tussen de 25 en 85 euro kosten, afhankelijk van accessoires.

Niet nieuw

Vacuümzuigende-schoenen zijn niet nieuw. Een Indonesische ontwerper, Adika Titut Triyugo, ontwikkelde eerder de Foki Shoe. Dit is een oplaadbare, plastic schoen met roterende schoonmakers eronder.

Bekijk de beelden van de stofzuigende schoenen hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nooit meer stofzuigen met vacuümzuigende-schoenen
Sluiten