Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 23 okt 2015 / 12:14 uur

Nieuw: frikandel speciaal op een pizza

Je moet ervoor naar Urk rijden, maar dan heb je ook wat. Snack-Plaza Willem de Boer verkoopt daar sinds woensdag de Pizza Frikandel Speciaal. „We dachten: laten we eens gek doen. En het werkt”, vertelt Albert de Boer, de maker van deze best wel geniale maaltijd aan RTL Nieuws.

Lees ook: Dit zegt de manier waarop je pizza eet over jou

Het is niet bekend hoeveel calorieën er in de Pizza Frikandel Speciaal zitten, maar hij schijnt ‘om te smullen’ te zijn. Het idee komt van een klant van de snackbar, die weleens wilde weten hoe zo’n pizza zou smaken.

Voor keukenprinsen en -prinsessen die niet kunnen wachten om de keuken in te duiken en deze pizza zelf willen bereiden, volgt hier een lijst met ingrediënten:

1. Op de bodem zit een laagje shoarmasaus

2. Over de shoarmasaus gaan plakjes frikandel

3. Daaroverheen gaat ui

4. Tot slot: mayonaise en curry

Resultaat

Pizza en een frikandel speciaal zijn los van elkaar lekker, maar smaakt de combinatie van de twee ook goed? De Boer: „Tot onze verrassing smaakt de pizza heerlijk. De lekkernij combineert allerlei goede smaken: frikandel, pizza en daarbij ui en mayo. Lastig te omschrijven, je moet de pizza eigenlijk komen proeven. We krijgen heel positieve reacties van onze klanten.”

Voor de klanten die niet te veel calorieën binnen willen krijgen, adviseert de snackbar de kleine variant. Die kost 6,95 euro. Voor de grote pizza betaal je 9,95 euro.

Enige in Nederland

Volgens de pizzaboer is hij de enige in Nederland die de pizza frikandel verkoopt. „De eerste avond heb ik er al zestig verkocht.” Het is nog niet bekend of de pizza een vaste plek op de menukaart krijgt. „We zien wel hoe het loopt”, besluit De Boer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw: frikandel speciaal op een pizza
Sluiten