Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 6 okt 2015 / 10:00 uur

Meisje in rolstoel beleeft ‘wonder’ na zien paus

De 12-jarige Julia Bruzzese kreeg in mei van dit jaar de schrik van haar leven toen ze het gevoel in haar benen verloor. In juni kon ze niet meer lopen en sindsdien zit ze in een rolstoel. Artsen stonden voor een raadsel, maar Julia bleef hoop houden. Ze besloot de paus te bezoeken toen hij aankwam op het vliegveld in New York. Vijf dagen later is ‘haar wonder’, zoals ze het zelf noemt, begonnen.

Artsen konden tot voor kort niet begrijpen wat de medische toestand van Julia veroorzaakte. De diagnose dat de verlamming werd veroorzaakt door de ziekte van Lyme kon niet worden bevestigd. De tiener gaf echter niet op. Ze besloot de paus te bezoeken, naar eigen zeggen omdat ze geloofde ‘in een wonder’.

‘Wonderen bestaan’

Volgens CBS New York kuste het meisje de ring van de paus en zegende de kerkelijk leider haar toen hij arriveerde in New York. ,,Het betekent dat hij me een wonder geeft, dat ik weer kan lopen”, aldus Julia. ,,Ik weet zeker dat ik straks weer kan lopen, dankzij hem.”

Vijf dagen later kreeg Julia geweldig nieuws. ,,De dokter vertelde me dat ze voor het eerst activiteit in mijn bloed zagen die wijst op de ziekte van Lyme. Wonderen bestaan dus, als je er maar in gelooft, zoals ik deed. Als je gelooft en bidt, is alles mogelijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje in rolstoel beleeft ‘wonder’ na zien paus
Sluiten