Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 29 okt 2015 / 20:35 uur

Man wisselt 500,000 centjes in na 40 jaar sparen

Wie wat bewaard, die heeft wat. Althans, zo luidt het gezegde. Een man in Louisiana had volgens deze regel wel heel veel, namelijk ruim 500.000 munten kleingeld.

Otha Anders vertelt aan KTVE 10 dat hij al sinds de jaren zeventig bezig is met het verzamelen van penny’s, een Amerikaans muntstuk dat vergelijkbaar is met onze één cent. Sindsdien is hij gefascineerd door het sparen. „Ik zou een dollar geven om er een penny voor terug te krijgen”, zo vertelt de man. „Als ik een penny vond zei ik altijd een klein dankgebedje. Het deed me beseffen dat je blij moet zijn met de kleinste dingen.”

Jerrycans

Na veertig jaar was het voor Otha toch echt tijd om zijn verzameling in te wisselen. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot, hij moest namelijk de hulp in roepen van vele vrienden en familie. Alle muntstukken zaten namelijk verzameld in zo’n vijftien jerrycans.

Voorbeeld

Hoewel het voor de lokale bank natuurlijk een behoorlijk telklusje is geworden, zijn ze blij met het spaarvermogen van Otha, zo vertelt directeur Ryan Kilpatrick. „Hij is een groot voorbeeld voor iedereen. Zo kan je ook met je spaargeld omgaan. We zijn blij dat we zijn betrokken bij het proces”

Na een lange telling werd het totaalbedrag van alle pennies geschat op zo’n 4600 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man wisselt 500,000 centjes in na 40 jaar sparen
Sluiten