Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 8 okt 2015 / 13:00 uur

Man maakt pleisters die passen bij huidskleur zoon

Toen Kai Meisenheimer in 2013 bij een val een snee in zijn voorhoofd opliep, twijfelde zijn vader Toby geen seconde om een pleister tevoorschijn te halen en die op zijn hoofd te plakken. Toch stond het hem maar niet aan dat de pleister nogal afstak bij de huidskleur van zijn geadopteerde zoontje.

Ongenoegen

Meisenheimer wilde dat anders en plaatste een foto van Kai op Facebook om zijn ongenoegen te uiten over het ontbreken van pleisters voor mensen met een donkere huidskleur.

Hij kreeg onder meer een reactie van zijn zus, die opperde dat Toby dan zelf maar moest beginnen met het vervaardigen van zulke pleisters. Dat deed hij vervolgens: het bedrijf Tru-Colour Bandages maakt pleisters in allerlei kleuren, zodat ook kinderen met een donkere huidskleur een pleister kunnen krijgen in de kleuren van de huidskleur.

https://twitter.com/zoporg/status/651867112898695169

Gekleurde pleisters

De man uit Chicago heeft twee biologische kinderen, drie adoptiekinderen en een pleegkind. ,,Ik wil dat mijn kinderen, die al worstelen met het feit dat ze een andere huidskleur hebben dan hun vader, zien dat ze net zo authentiek en mooi zijn en ik wilde dat dit ook terug te zien zou zijn in de pleisters”, vertelt hij aan The Huffington Post. Volgens Meisenheimer heeft de pleister bovendien een symbolisch belang. ,,Het zorgt voor een connectie tussen ouder en kind. Als een kind gewond raakt en pijn heeft, biedt een ouder zorg en liefde in de vorm van een pleister.”

Meisenheimer weet nog goed dat hij zijn zoon voor het eerst de keus gaf tussen een ‘normale pleister’ en een pleister van Tru-Colours: ,,Hij wees direct naar de pleister van Tru-Colours. ‘Die pleister is voor mij papa. Die past bij mij’, zei hij toen", herinnert de vader zich.

De pleisters zijn te koop via Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man maakt pleisters die passen bij huidskleur zoon
Sluiten