Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 11 okt 2015 / 10:22 uur

Lief: weginspecteur redt slaperig uiltje van snelweg

Weginspecteur ‘Chris’ van Rijkswaterstaat moest afgelopen maandag even twee keer kijken toen hij iets op de vluchtstrook van de snelweg zag liggen. Het bleek een klein bosuiltje te zijn, die even een uiltje zat te knappen op het warme asfalt.

Op de foto, die Rijkswaterstaat op haar Facebook-account deelde, is de zien hoe het schattige beestje vredig zit te slapen langs de drukke weg. Omdat de weginspecteur wilde voorkomen dat het uiltje zou worden aangereden, besloot hij hem wakker te maken.

Toen weginspecteur Chris afgelopen maandag zijn dienst reed, zag hij een klein bosuiltje dat op de vluchtstrook in slaap…

Gepostet von Rijkswaterstaat am Samstag, 10. Oktober 2015

Handdoek

„Hij legde een handdoek over het uiltje, zodat het rustig en warm bleef. Even later kroop het bosuiltje zelf onder de handdoek vandaan en vloog weer weg. Eind goed, al goed!”, schrijft Rijkswaterstaat bij het bericht.

Lees ook: Lief: baby-uil en kitten zijn de beste vrienden

Lof

Veel mensen hebben alleen maar lof voor de reddende engel Chris. „Weginspecteur Chris maakt een verschil in deze wereld!”, jubelt iemand. „Wat een lief gebaar, zo helpen we de natuur, en omgekeerd!” aldus iemand anders. Het bericht is inmiddels al honderden keren gedeeld en bijna 6000 keer geliked. En terecht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lief: weginspecteur redt slaperig uiltje van snelweg
Sluiten