Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 okt 2015 / 17:22 uur

Jongen gaat kaal voor homecomingdate met kanker

Met gemengde gevoelens zag de 17-jarige Allie Allen het komende schoolbal tegemoed. Het meisje uit de Amerikaanse staat Tennessee wilde graag naar het bal, maar moest zich vlak daarvoor kaalscheren. Ze verloor haar haren door chemotherapie. Haar date Brayden Carpenter (18) deed iets opmerkelijks voor Allie zodat ze zich meer op haar gemak zou voelen: de jongeman scheerde zijn haar af.

Lees ook: Dochter helpt moeder aan man via Twitter

In januari 2013 werd een snel groeiende hersentumor bij het meisje ontdekt. Sindsdien is het leven van Allie ingrijpend veranderd. Daar komt nog eens bij dat haar moeder Debbie borstkanker heeft. Allebei de vrouwen voeren een moedige strijd tegen de ziekte.

Haaruitval

Door de chemokuren viel het haar van Allie steeds verder uit. Drie dagen voor het bal besloot ze het daarom maar af te scheren. Dat haar date hetzelfde zou doen, had ze nooit verwacht.

,,Als zij zonder haar naar het schoolbal moet, dan ik ook’’, zei Brayden tegen Today.com. Voor hem was het een kwestie van solidariteit naar zijn goede vriendin Allie toe. ,,Ze ziet er ook zonder haar prachtig uit. Het zijn slechts haarlokken, die groeien wel weer aan.’’ De twee tieners straalden op het bal, dat 26 september plaatsvond.

Opgelucht

,,Het is zo lief van hem’’, vertelde Allie. ,,Hij had het niet hoeven doen, maar ik voelde me dankzij hem wel opgelucht dat ik niet de enige was met een kaal hoofd op de dansvloer.’’

https://www.facebook.com/10153762820728690

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen gaat kaal voor homecomingdate met kanker
Sluiten