Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 11 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Houd jij van gin-tonic en koffie? Wees op je hoede!

Les jij je dorst vaak met een kopje zwarte koffie of een overheerlijke gin-tonic? Misschien wel slecht nieuws voor jou, want volgens Oostenrijkse onderzoekers heb je dan mogelijk een boosaardig karakter. Wat blijkt? Psychopaten, narcisten, sadisten en kwaadaardige types zouden namelijk een voorliefde hebben voor drankjes met een bittere smaak. Dus wees op je hoede…

Onderzoekers van de Universiteit van Innsbruck ondervroegen 1.000 mensen, zodat er een verband kon worden gezocht tussen een voorkeur voor bittere drankjes en een asociale persoonlijkheid. En jawel, een mens met een wat donkerdere persoonlijkheid zou over het algemeen het liefst de hele dag door zwarte koffie, gin-tonic, radijsjes en bijvoorbeeld selderij eten en drinken. De onderzoekers kwamen hierachter na een vragenlijst met voedingsvoorkeuren en persoonlijkheidskenmerken te laten invullen door hun proefpersonen.

Bittere persoonlijkheden, bittere drankjes

Klinkt logisch: bittere persoonlijkheden, bittere drankjes. Maar wat voor een karaktertrekken kun je dan echt als bitterliefhebber hebben? De onderzoekers hebben het over verschillende persoonlijkheidskenmerken: narcisme en machiavellisme (gewetenloos macht naar je toe trekken), maar ook psychopatische of sadistische trekjes. Daarmee wordt eigenlijk bedoeld dat je in de eerste plaats aan jezelf denkt, weinig tot geen empathie voor anderen voelt, verschillende gezichten toont, ijdel bent en plezier haalt uit andermans leed.

Even voor de duidelijkheid, voordat er paniek uitbreekt onder de bitterliefhebbers: het onderzoek concludeert dat kwaadaardige persoonlijkheden voorkeur voor bittere versnaperingen lijken te hebben. Als jij een bitterliefhebber bent, concludeert het onderzoek dus niet dat je tegelijkertijd een psychopaat bent. Geen reden dus om die koffietentjes en gin-tonicbar te ontlopen. Laten we eerlijk zijn: iedereen houdt toch van een kopje zwarte koffie en een stevige gin-tonic?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Houd jij van gin-tonic en koffie? Wees op je hoede!
Sluiten