Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 22 okt 2015 / 20:50 uur

Horrowclowns jagen kinderen de stuipen op het lijf

Of het een slechte halloweengrap is, dat weet niemand. Feit is wel dat de kinderen uit het Engelse Tunbridge Wells en Tonbridge doodsbang zijn. Verschillende mannen met een eng clownsmasker maken daar al een aantal weken de straten onveilig.

Onderzoek

De politie doet inmiddels onderzoek naar de identiteit van de mannen. De clowns achtervolgen de kinderen meestal van en naar hun school en proberen ze soms aan te spreken. „Met halloween is het normaal om mensen verkleed te zien. Maar er is een wezenlijk verschil tussen deze feestdag verantwoordelijk vieren en opzettelijk kwetsbare kinderen lastig vallen”, zo laat inspecteur Dave Pate van het politiekorps in Kent weten aan Daily Star.

https://twitter.com/i/status/655513301439356928

De grap voorbij

Ouders uiten inmiddels hun zorgen over de clownstalkers. „Mijn zoon is echt getraumatiseerd nadat hij werd aangevallen door zo’n clown. Het is inmiddels de grap voorbij”, zegt een moeder tegen the Kent and Sussex Courier. De basisscholen in de twee dorpjes laten weten inmiddels extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Zo worden leerlingen gevraagd meteen na school naar huis te gaan en nergens te blijven plakken. Ook zullen er extra leraren op de been zijn om de kinderen in de gaten te houden.

Volgens de politie wordt inmiddels alles op alles gezet om de identiteit van de clowns te ontmaskeren en in sommige gevallen zelfs op te pakken. „Ik wil ouders op het hart drukken dat we er alles aan doen de veiligheid van hun kinderen te waarborgen. De daders zullen uiteindelijk worden gepakt en berecht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrowclowns jagen kinderen de stuipen op het lijf
Sluiten