Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 28 okt 2015 / 21:10 uur

Gevangene probeert te ontsnappen in omakostuum

Stel: je moet ontsnappen uit een zwaar beveiligde gevangenis. In welk kostuum val je dan het minste op? Een Braziliaanse gevangene dacht daar het perfecte antwoord op te hebben. Hij ging namelijk gekleed als een bejaarde vrouw.

De 44-jarige Clodoaldo Antonio Felipe heeft een straf opgelegd gekregen van 36 jaar. Veel te lang, vond hij zelf, dus besloot hij een ontsnappingspoging te wagen. Volgens de Mirror had de gevangene waarschijnlijk van buitenaf zijn verkleedkleding toegestuurd gekregen, inclusief het levensechte masker van een bejaarde vrouw.

Oude vrouw

Het plannetje van Felipe liep gesmeerd, totdat hij in zijn oma-kostuum bij de uitgang terecht kwam. Daar werd namelijk om zijn identiteitsgegevens gevraagd, omdat geen van de bewakers de oude vrouw herkende. Na een grondige inspectie ging bij de beveiliging het lampje branden dat de oude vrouw geen vrouw was, maar een man. „We hadden toch nooit kunnen bedenken dat dit oude vrouwtje een gevangene was die wilde ontsnappen?”, zegt Andre Veloso, woordvoerder van het lokale politiekorps. „Gelukkig hebben we oplettende bewakers.”

840 dollar

De outfit van Felipe betrof geen goedkope ontsnappingspoging. Het masker is er volgens experts één van kwaliteit, zoals ze ook in Hollywood worden gebruikt. De outfit moet ongeveer 840 dollar hebben gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangene probeert te ontsnappen in omakostuum
Sluiten