Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 21 okt 2015 / 08:42 uur

Eeneiige tweeling weken na elkaar geboren

Link en Logan Gorveatt delen misschien precies hetzelfde DNA, toch is de eeneiige tweeling in twee verschillende maanden geboren. De wonderlijke geboortes van de baby’s vonden namelijk achttien dagen na elkaar plaats.

Opwekken

Logan kwam deze week ter wereld, terwijl zijn ‘grote broertje’ Link al in september het levenslicht zag, zo schrijft ABC News. De tweeling lag namelijk te zwaar in de baarmoeder van hun moeder Holli Gorveatt. Doktoren zagen hierdoor geen andere optie dan de geboorte van één jongetje alvast op te wekken. Holli was toen vijf maanden zwanger.

23 weken

Met 23 weken was Link erg vroeg geboren. De levensverwachting van het jongetje lag dan ook niet hoog. Volgens arts Martin Walker van het ziekenhuis in Evergreen was het niet erg aannemelijk dat Link de geboorte van zijn broertje Logan zou meemaken. Toch is dat uiteindelijk wel gebeurd. Link maakt het bovendien naar omstandigheden erg goed. „Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij op gewicht en echt gezond is. De verwachting is wel dat hij snel gaat aansterken", aldus Walker.

https://www.youtube.com/watch?v=Q84jG6xdN4U

Ook Logan was na de geboorte nog niet op gewicht. Toch woog hij wel ruim twee pond meer dan zijn broertje die hem achttien dagen eerder was voorgegaan. Wel zullen beide baby’s nog enige tijd op de afdeling neonatologie moeten verblijven tot ze sterk genoeg zijn om naar huis te mogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eeneiige tweeling weken na elkaar geboren
Sluiten