Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 24 okt 2015 / 16:10 uur

Dieven luiden klokken bij inbraak in kerk

Twee inbrekers zijn eerder deze week niet zo handig te werk gegaan. Ze waren van plan een kerk op het Noorse schiereiland Herøya leeg te roven, maar luidden per ongeluk de kerkklokken. Het gevolg: het hele eiland werd gealarmeerd.

Toen de klokken rond drie uur ‘s nachts ineens herrie veroorzaakten, belden minstens veertig bewoners de politie, zo meldt de Noorse omroep NRK. Waarschijnlijk drukten de dieven tijdens hun strooptocht de knop in van het automatische systeem dat de klokken laat luiden.

De politie rukte direct uit, maar kreeg de inbrekers niet te pakken. Een voordeel: in alle paniek lieten de dieven hun buit achter in de kerk. Wat de dieven precies mee wilden nemen, is niet duidelijk, maar de dominee van de kerk liet aan de Noorse omroep weten dat er een flinke rotzooi werd achtergelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven luiden klokken bij inbraak in kerk
Sluiten