Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 31 okt 2015 / 12:30 uur

Campagne tegen gedwongen seks: seks is net als thee

Onderwerpen als seks onder dwang zijn erg belangrijk om te bespreken, maar ook moeilijk om goed voorlichting over te geven. De Britse politie besloot daarop om het beladen onderwerp met een wel heel alledaagse bezigheid te vergelijken.

Het resulteert in een hilarisch campagnefilmpje, dat op social media en YouTube al honderdduizenden keren bekeken en gedeeld is. De boodschap is simpel: Seks hebben is eigenlijk net als thee drinken.

Twijfel

,,Als je iemand thee aanbiedt, en diegene zegt ‘ja graag’, dan weet je dat ze thee willen”, zo begint het filmpje, dat wordt geïllustreerd met simpele stokpoppetjes. ,,Als ze twijfelen, of later toch niet willen, dwing ze dan niet om thee te drinken.”

Buiten bewustzijn

Ook heeft de politie een aantal voor de hand liggende tips in uitzonderlijke situatie. Zo kan je iemand beter geen thee geven als diegene buiten bewustzijn is. ,,Iemand die buiten bewust zijn is, wil geen kopje thee”, aldus het droge commentaar onder het filmpje.

Conclusie

Het filmpje is natuurlijk als grapje bedoeld, maar de politie is heel serieus in de conclusie. ,,Als je snapt hoe vreemd het is om mensen te dwingen thee te drinken, en als je snapt wat ‘nee’ betekent, dan moet je dat ook snappen als het op seks aankomt”, aldus het filmpje. Overigens is dit idee niet helemaal van de Britse politie; eerder al werd het filmpje gebruikt in Amerika om hetzelfde onderwerp onder de aandacht te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=zXju34Uwuys

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Campagne tegen gedwongen seks: seks is net als thee
Sluiten