Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 17 okt 2015 / 14:40 uur

Bizar: Vrouw eet 20 sponzen per dag

Mensen kunnen aan van alles verslaafd raken, maar de verslaving van de 23-jarige Emma Thompson is een wel heel bijzondere. De Britse twintiger is verslaafd aan keukensponzen. Dagelijks werkt ze zo’n twintig van die sponzen naar binnen.

De vrouw uit het Britse Wallsend lijdt aan een vorm van een obsessief-compulsieve stoornis waardoor ze de drang heeft dingen te eten die geen voedingswaarde hebben. In haar geval zijn dat dus sponzen. Naar eigen zeggen gaat het haar niet om het eten zelf, maar om de smaak. ,,Sommige mensen houden van steak, ik vind een spons lekkerder”, stelt ze.

https://www.youtube.com/watch?v=lbrGYanyoNE

Smaak van afwasmiddel

Thomson drenkt de sponzen elke avond voor het slapen gaan in afwasmiddel. Na een nacht weken, zijn ze klaar om opgepeuzeld te worden. ,,Ik hou van de smaak van afwasmiddel in mijn mond. Mijn mond zit dan vol schuim”, legt ze uit. Afwasmiddel met appelgeur is haar favoriet.

De twintiger kauwde al op badsponzen toen ze nog maar drie jaar oud was. Nadat ze keukensponzen uitprobeerde, stapte ze daarop over, omdat die volgens Thompson lekkerder zijn.

Een poging van Thompson om te stoppen met haar verslaving had geen succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: Vrouw eet 20 sponzen per dag
Sluiten