Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 1 okt 2015

Bang voor spinnen? Haal kastanjes in huis!

Spinnen worden over het algemeen niet bepaald bestempeld als favoriet huisdier. Maar zo rond de herfst lijk je continu met je gezicht door een web te lopen of zie je weer een spin op het plafond zitten. Menig vrouw gilt als ze er eentje op de muur aantreft om vervolgens de man des huizes te roepen om hem weg te halen. Nee, die spinnetjes vinden we vaak maar niets. Maar wat doe je ertegen?

Kastanjes

Voor iedereen die tot bovenstaande categorie behoort (of degene is die steeds voor het omleggen van de beestjes op moet draaien) is er goed nieuws. Er is namelijk een heel makkelijke oplossing: paardenkastanjes. Hoe het precies werkt, is niet duidelijk, maar dát het werkt is volgens Grazia bewezen. Sommige onderzoekers denken dat kastanjes een soort schadelijke stof bevatten waarvan de geur spinnen afweert.

Leg een of meerdere kastanjes in iedere hoek van je huis en op de plekken waar je vaak spinnen hebt. Liefst doormidden gesneden of met gaatjes erin geprikt. Nog geen kastanjes in het bos kunnen vinden? Ook bij walnoten zouden spinnen liever uit de buurt blijven.

Lees ook: Dit auto-ongeluk is veroorzaakt door een spin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Bang voor spinnen? Haal kastanjes in huis!
Sluiten