Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 21 okt 2015 / 11:10 uur

Back to the Future: Politie zet hoverboardeenheid in

De politie in het Australische Queensland heeft op ludieke wijze aandacht besteed aan ‘Back to the Future Day’. Er werd een verklaring verstuurd waarin wordt gerept over de inzet van een ‘hoverboardeenheid’ die werd ingezet nadat een zilverkleurige sedan crashte in de buurt van een bioscoop.

Stroomstoring

Volgens de verklaring kwam de bolide met 142 kilometer per uur tegen een paal tot stilstand. Daardoor ontstond een stroomstoring en werkte de stadsklok niet meer.

Veel fans van de filmklassieker Back to the Future staan op 21 oktober stil bij wat de film heeft betekend. In Los Angeles hebben fans zich verzameld voor een vijfdaags evenement, waar mensen verkleed rondlopen als Marty en ‘Doc’.

Back to the Future

In de film Back to the Future II uit 1989 bezoeken Marty en Doc de 21 oktober van 2015. De crash die in de politieverklaring wordt vermeld geeft het sleutelmoment uit Back to the Future II weer, toen Marty McFly (17) en Doc een sprong vooruit maakten in de tijd.

Volgens de verklaring is een 17-jarige chauffeur aangehouden. Die zou hebben verklaard dat hij de paal moest raken met zijn zilveren wagen om de DeLorean-tijdmachine te laten werken. Door met hoge snelheid tegen de paal aan te komen zou de ‘flux capacitor’ getriggerd worden, zodat ze terug in de tijd zouden worden gestuurd. ,,Onderzoek naar het voertuig en wat een flux capacitor is, zijn nog aan de gang”, meldt de verklaring.

In de film zijn twee voorwaarden om de flux capacitor te laten werken: ten eerste heeft de flux capacitor veel energie nodig, daarnaast moet het voertuig waar de flux capacitor zich in bevindt een snelheid bereiken van 142 kilometer per uur om aan te kunnen slaan.

Daarnaast werd een foto bij de verklaring geplaatst van agenten die op hun hoverboards naar de plek van het ongeval snellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Back to the Future: Politie zet hoverboardeenheid in
Sluiten