Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 17 okt 2015 / 08:15 uur

Amerikaan stuurt brief aan ‘Queen’, krijgt antwoord

Een Amerikaan was zo klaar met de politiek in zijn land, dat hij besloot een smeekbrief naar de Engelse Queen Elizabeth te sturen. Als een grapje natuurlijk, maar hij kreeg een heel serieus antwoord.

,,Mijn anglofiele vriend heeft een brief aan de Koningin gestuurd, omdat hij gek wordt van alle presidentskandidaten – vooral de Republikeinse. Zijn vraag aan ‘the queen’: neem alsjeblieft Amerika weer terug.”

Trump

Het zal voor niemand een geheim zijn dat Amerika ooit onder Britse heerschappij viel. Waarschijnlijk vond deze Amerikaan het idee van Britse overheersing nog net wat aantrekkelijker dan Donald Trump als leider van de Verenigde Staten. Natuurlijk meende hij het niet echt, maar de koningin nam het heel serieus op.

View post on imgur.com

Brief

,,Ik ben gevraagd uw brief aan de koningin te beantwoorden, waarin u uw zorgen uit over de Amerikaanse overheid”, valt er in de verzegelde brief van een woordvoerder van Buckingham Palace te lezen. ,,We maken notitie van uw zienswijze, maar ik neem aan dat u begrijpt dat de koningin zich niet kan mengen in de zaken van een andere soevereine staat”.

Lees ook: Koning Willem-Alexander wil koordje gouden koets terug

Helaas, geen sores tussen de Britten en Amerikanen door deze brutale brievenschrijver, maar alleen al de reactie is goud waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaan stuurt brief aan ‘Queen’, krijgt antwoord
Sluiten