Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 7 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Agent troost baby na heftig auto-ongeluk

Toen Agent Ric Lindley woensdag als eerste ter plaatse was bij een ernstig auto-ongeluk, had hij niet kunnen bedenken dat zijn foto de hele wereld over zou gaan. De diender wist namelijk een kleine baby na een auto-ongeluk te troosten en werd met het meisje op de gevoelige plaat gezet.

Botsing

Het ongeluk vond plaats in de Amerikaanse stad Leeds. Een ambulance kwam daar tot botsing met een oplegger en drie andere auto’s. In één van deze wagens bevond zich de kleine baby en haar moeder. Toen Ric op de plaats van het ongeluk aankwam twijfelde hij geen moment en tilde het kind uit de auto. „Ze was wat aangeslagen door al het lawaai en door wat er gebeurd was. Begrijpelijk, maar ze werd kalm en bleef kalm. Ze glimlachte”, vertelt de diender aan WBRC. Met de baby en haar moeder gaat het op dit moment goed. Beide hielden geen verwondingen over aan het ongeluk.

https://www.facebook.com/JeffersonCountyAlabamaSheriffsOffice/posts/10153256524458576:0

Veel lof

De collega’s van Ric maakten een foto terwijl de agent het meisje in zijn armen had. Het kiekje werd op Facebook gezet en werd in korte tijd meer dan 15.000 keer bekeken. Ric krijgt veel lof via social media om zijn daad, hoewel het voor hem de normaalste zaak van de wereld is. „We kunnen soms hard zijn, maar dat is gewoon de aard van het beestje. We zijn geen machines of computers, we hebben gevoelens", aldus de geprezen agent. „We behandelen mensen zoals we zouden willen dat onze kinderen, echtgenotes of ouders worden behandeld."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Agent troost baby na heftig auto-ongeluk
Sluiten