Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 8 okt 2015

Aan wekenlang wachten doet Bert Kok Optiek niet

In Van Klacht naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Spontane Pluim

De mooiste cases zijn natuurlijk de cases waarbij het breekijzer niet hoeft te worden ingezet om een bedrijf tot een bevredigende oplossing van een klacht te ‘verleiden’. Bedrijven die hun klantvriendelijkheid spontaan etaleren, kunnen via deze rubriek worden genomineerd voor een zogeheten Spontane Pluim.

Case

Toos Roubos – van Herwijnen uit Zwijndrecht laat ons weten een Spontane Pluim in petto te hebben voor Bert Kok Optiek (Rotterdam-Zuid). Toos legt graag uit waarom: „Ik draag sinds mijn achtste een bril. Inmiddels al 50 jaar. Sinds twee jaar ben ik klant bij Bert Kok Optiek. Bij toeval eigenlijk, want Bert Kok Optiek bleek vlakbij mijn werk te zijn gevestigd. Al vanaf mijn eerste bezoek was ik onder de indruk van hun professionele aanpak.

Na er eerst een computerbril te hebben gekocht, schafte ik mei een multifocale bril aan. Prijs: 365 euro. Na levering bleek echter dat één glas niet goed was. Dus ging ik terug. Geconstateerd werd dat er inderdaad een incorrect glas geleverd was. Ik kreeg de toezegging dat er meteen een nieuw glas besteld zou worden.”

Omdat het wachten op dit nieuwe glas langer duurde dan ze had verwacht, meldde Toos zich opnieuw bij Bert Kok Optiek. Toos: „De opticien verontschuldigde zich. Na nog drie weken wachten, liet hij me weten dat deze levertijd ongebruikelijk lang duurde. Onacceptabel lang zelfs. Reden voor hem om mij gratis een geheel nieuwe bril te geven. Een geweldige actie, waar ik heel blij mee ben!”

Reactie Bert Kok Optiek

„We bedanken mevrouw Roubos – van Herwijnen voor deze Spontane Pluim. Fijn om te horen dat onze service wordt gewaardeerd. Bert Kok Optiek hecht waarde aan tevreden klanten. Ondervindt een klant een probleem, dan lossen we dat uiteraard in alle redelijkheid op. Dat heeft al geleid tot de nodige bedankjes. Deze Spontane Pluim voegen we daar graag aan toe.”

Juryrapport

Vervelend natuurlijk dat een klant zo lang op de levering van een product (brillenglas in dit geval) moet wachten. Gelukkig anticipeerde Bert Kok Optiek prima op deze ongewenste situatie. Een welverdiende Spontane Pluim!

Spotlights op jouw klacht of Pluim?

Klacht of Pluim? Mail naar Ton Broekhuisen. E-mailadres: [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aan wekenlang wachten doet Bert Kok Optiek niet
Sluiten