Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Zwangere vrouw staat half uur in trein door nare man

Een hoogzwangere vrouw moest dertig minuten lang in een trein staan, omdat een man weigerde op te staan van haar gereserveerde stoel. Dat meldt Daily Mail.

Lees ook: Duitse studente zegt huur op, woont in de trein

De 29-jarige Mhari-Claire Doolan, die 34 weken zwanger is van haar eerste kind, stapte op de trein van Birmingham richting Manchester op 26 augustus. Ze had van tevoren een ticket gekocht, om niet het risico te lopen te moeten staan in de trein.

Pijn

Op haar plek zat echter een volwassen man, die haar keihard begon uit te lachen toen ze hem haar ticket liet zien. Hij weigerde op te staan. ,,Ik was al heel moe en had pijn en eigenlijk zou ik niet eens met de trein moeten reizen," aldus Doolan. "Ik vertelde de man dat ik de stoel had gereserveerd en liet hem zien dat ik zwanger was, maar hij negeerde me gewoon."

Doolan moest toen een half uur lang blijven staan. Ze schaamde zich te erg om aan iemand anders te vragen om op te staan. ,, Mijn rug en mijn voeten deden pijn en ik voelde me ziek. Ik had zoveel pijn, maar gelukkig kwam er na een half uur een stoel vrij."

Passagiers

De andere passagiers boden Doolan ook geen stoel aan. ,,Niemand deed iets. Niemand bemoeide zich met het gesprek met de man, of bood hun eigen stoel aan. De passagiers keken gewoon weg en deden net alsof ze het niet hoorden."

Later vroeg Doolan aan een conducteur of ze fout was geweest, maar de conducteur vermoedde dat de man haar reserveringspapiertje van de stoel had weggegooid.

Lees ook: Man wordt gearresteerd om telefoon opladen in trein

,,Ik dacht dat het een onuitgesproken regel was dat je opstaat voor zwangere vrouwen uit beleefdheid. Maar iedereen duwde me zelfs opzij bij het instappen van de trein, misschien is dit de manier waarop mensen nu reizen?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangere vrouw staat half uur in trein door nare man
Sluiten