Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 15 sep 2015 / 14:24 uur

Zin om te zeiken? Dat kan op zeikgraag dinsdag

Een hele dag zeiken, zonder dat iemand daarover zeikt. Dat klinkt sommigen als muziek in de oren. Als tegenreactie op ‘klaagvrije maandag’ is daarom ‘zeikgraag dinsdag’ in het leven geroepen. Het evenement op Facebook, dat staat gepland op 29 september, heeft al meer dan 42.000 deelnemers. Veel van hen kunnen echter niet tot de twintigste wachten en zeiken er alvast op los.

Lees ook: Hagenees klaagt meest over eigen stad

Het Facebookevenement, dat ‘All day zeiken’ heet, ontploft bijna. Er zijn ontzettend veel mensen die iets te zeiken hebben, Metro selecteert de meest populaire zeurpieten van ons land.

Populair

,,Mensen die in een vliegtuig zitten en gaan klappen als ze geland zijn.. dat is godverdomme de piloot z’n werk! Je gaat toch ook niet klappen als de slager een "pond" boterhammenworst voor je afsnijdt’’, schrijft Rick.

,,Iemand die beweert dat je alleen op een universiteit ’studeert’ en neerkijkt op iedereen die niet "studeert". Nee, elitaire huppelkut met je verschrompelde zandvagina, studeren doe je óók op een hogeschool. Neerbuigende schimmelworst’’, schrijft Marcel.

Ook Bart doet een duit in het zakje: ,,Medewerkers die bij de toonbank vragen ‘Heeft u het allemaal kunnen vinden?’ terwijl je net voor haar neus 3 dozen printpapier, een zak grind en een motorblok op de toonbank smijt.’’

,,Dat een stoptrein de semi-positieve naam ‘sprinter’ heeft gekregen. Rot toch op, zo’n ding stopt en het is naar’’, vindt Debby.

Tot slot irriteert Sheila zich aan het volgende: ,,Mensen die van te voren al roepen ‘ruim je dat wel op!!’ Terwijl m’n hond nog een halve meter stront in z’n endeldarm heeft zitten.’’

Vragen

Naast gewoon gezeik, worden er ook een aantal vragen gesteld. Want wat is eigenlijk de grootste ergernis in het verkeer: geen knipperlicht aandoen op een rotonde, links blijven rijden op de snelweg of 100 km/u zones op een vijfbaans weg? Vraagt Wiljan de Ruiter zich af.

Ondertussen zijn er ook een hoop mensen die zich ergeren aan al het gezeur dat op hun tijdlijn voorbij komt. Het is ook nooit goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zin om te zeiken? Dat kan op zeikgraag dinsdag
Sluiten