Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Zelfverklaarde dikzak fietst dwars door de VS

Het zat de 40-jarige Eric Hites niet mee. Hij werd verlaten door zijn vrouw en hij verloor ook nog eens zijn werk. Daarnaast woog hij ondertussen 250 kilo. Daarom nam de Amerikaan een radicaal besluit: hij is bezig van kust tot kust – meer dan 5000 kilometer – te fietsen.

Volgens NBC News luisterde Eric naar zijn favoriete nummer “I’m Gonna Be (500 miles)” van The Proclaimers, toen hij op het idee kwam. ,,Ik dacht niet dat ik 500 mijl zou kunnen lopen, maar ik kon het wel gaan fietsen”, aldus Eric, die refereert naar de songtekst van het liedje. Hij begon blogs bij te houden onder de naam ‘Fat Guy Across America‘ en zijn tocht kon beginnen.

Lees ook: Brits koppel is ‘te dik om te werken’

Dertig jaar niet gefietst

Hites begon de tocht van zijn leven in de tweede week van juni in de staat Massachusetts en voor het einde van het jaar wil hij aankomen in Orange County, Californië. Hites verplaatst zich met fiets en aanhanger die hij voor een paar tientjes aanschafte. Elke nacht kampeert hij met zijn tentje. ,,Ik had al zo’n dertig jaar niet op een fiets gezeten".

View this post on Instagram

A post shared by Eric Hites (@fatguyacrossamerica) on

De Amerikaan viel tijdens zijn tocht al 20 kilo af en hij hoopt er nog 90 te kunnen verliezen voor hij in Orange County aankomt. Hites’ tocht werd even stilgelegd toen zijn fiets kapot ging. Daardoor kreeg hij wel de kans om veel mensen te ontmoeten. "Het is fantastisch. Ik ontmoet zoveel leuke mensen en heb toffe gesprekken".

Lees ook: Veteraan (91) rent van kust tot kust

View this post on Instagram

Fat guys struggle

A post shared by Eric Hites (@fatguyacrossamerica) on

‘Groter dan ikzelf’

Door een nieuw gedoneerde fiets, kon Hites zijn tocht weer vervolgen. Hij fietst nu niet alleen meer voor zichzelf en zijn familie, maar ook voor anderen. ,,Het is nu groter dan ikzelf. Ik moet de trip afmaken, want anderen gaan nu aan de slag door mijn verhaal. Zij hoeven niet 250 kilo te wegen, voor ze besluiten iets te gaan doen."

Ook is Hites sinds kort weer een stukje gelukkiger, want het lijkt erop dat het goed komt tussen hem en zijn vrouw. De profielfoto van de Facebookpagina werd zelfs geüpdate met een foto van de twee.

Gepostet von Fat Guy Across America am Samstag, 25. Juli 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfverklaarde dikzak fietst dwars door de VS
Sluiten