Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Weduwe krijgt twee kinderen van overleden man

“Als Mike ze nu allebei zou zien, zou hij zo’n trotse vader zijn. En ik ben ontzettend gelukkig dat ik de moeder van zijn kinderen ben.” Aan het woord is de 36-jarige Kady Parke. Nadat haar man Mike werd gediagnosticeerd met een ongeneeslijke hersentumor, liet hij zijn sperma invriezen, zodat na zijn dood zijn kinderwens alsnog in vervulling kon gaan. Dat meldt The Daily Mail.

Trouwen

“Ik mis Mike nog altijd ontzettend, maar ik kijk nu wel vooruit, wetende dat het krijgen van deze kinderen de beste keuze is die ik ooit heb gemaakt”, aldus Parke. Ze ontmoette haar toekomstige man in 2008. Later dat jaar vroeg hij haar ten huwelijk, maar toen ze op zoek gingen naar de perfecte trouwlocatie begon Mike zich minder goed te voelen. “Hij had steeds verschrikkelijke hoofdpijn, trillende handen en had last van verminderd zicht.”

Een MRI-scan wees uit dat de man een hersentumor had, dat was uitgezaaid in zijn brein en borst. Ze kregen te horen dat er niets meer voor hem gedaan kon worden. “De doktoren vertelden ons dat hij nog vier tot zes maanden te gaan had. Ik stortte volledig in”, herinnert Parke zich.

Lees ook: Vrouw bevalt na eierstoktransplantatie

In oktober 2010 trouwden de twee toch. Na de bruiloft besprak het koppel de mogelijkheid om kinderen te krijgen. De suggestie van Kady om het sperma van Mike in te laten vriezen, viel in goede aarde. “Ik wist dat Mike niet kindloos wilde sterven. Dit leek me de beste beslissing.”

https://twitter.com/UKolizer/status/612763477820768260

Twee kinderen

Mike kon zijn kinderen dan wel niet zien opgroeien, maar toch wilde hij dat Kady kinderen van hem zou krijgen. In december 2010 ging het stel naar een IVF-kliniek in Southampton. Vier maanden later overleed hij.

Lees ook: Dakloze weduwe met vier kinderen wint enorm huis

In juni 2012 werd zoon Charlie geboren. In april van dit jaar beviel Kady van Isla. “De eerste keer dat ik zwanger raakte, was heel emotioneel. Hoe groter mijn buik werd, hoe meer ik aan Mike dacht”, vertelt ze. Uiteindelijk zette ze een gezonde jongen op de wereld. “Zijn geboorte was het waanzinnigste moment. Toen ik in zijn grote, blauw ogen keek, had ik weer hoop voor de toekomst.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weduwe krijgt twee kinderen van overleden man
Sluiten