Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 14 sep 2015

Vrouw reageert briljant op afwijzing Tinder-date

De 30-jarige Michelle Thomas ontmoette haar droomman op Tinder, maar werd na een romantische date keihard afgewezen. De reden? Volgens haar match was ze ‘te dik’. Michelle accepteerde die vernederende opmerking niet en pakte de man in kwestie terug met een open brief op haar blog.

Romantische date

Enkele weken geleden sprak Michelle af met haar Tinder-match Simon. ‘’We liepen arm in arm over straat, nadat hij me had getrakteerd op een gezellig etentje. We zoenden toen hij mij had afgezet bij het station. Het was een leuke avond’’, zo schrijft de vrouw op haar blog.

Michelle zag het wel zitten met haar nieuwe vlam en hoopte op een vervolgdate. Haar date liet echter op een zeer lullige manier weten dat een volgend afspraakje er niet in zat. ‘’Ik ga er geen doekjes om winden: ik aanbid je, Michelle. In mijn ogen ben je zelfs het knapste meisje dat ik ooit heb ontmoet’’, zo schrijft de verliefde Simon de volgende dag naar zijn date.

Na deze lieve woorden volgt echter een keiharde afwijzing. ‘‘Ik zou met je trouwen als ik je door een ringetje kon halen. Helaas raakt mijn verstand enkel opgewonden van iemand die slanker is. Ik ben weg van je gezicht, je persoonlijkheid, maar helaas kan ik niet hetzelfde zeggen van je lijn. Vergeef me. Ik aanbid je.’’

Vernedering

De 30-jarige vrouw kan maar niet geloven dat Simon het lef heeft om zoiets te zeggen. Michelle geeft toe dat er wat tranen gevloeid hebben na het lezen van het berichtje. ‘’Je hebt die sluimerende angst weer opgewekt die elke vrouw als tienermeisje ervaart: hoe grappig, briljant, lief en passioneel je ook bent, het doet er niet toe. Als je vijf kilo te veel weegt, zal niemand je ooit aantrekkelijk vinden.’’

Op haar blog schrijft ze aan haar Tinder-match dat ze trots is op haar lichaam. Haar omgeving houdt van haar zoals ze is en daarom kwam dit berichtje voor Michelle als een schok. ‘‘Vrienden reageerden allemaal geschokt, ze schaamden zich in jouw plaats. Ik weet best dat ik te veel weeg. Tien kilo om precies te zijn, daar ben ik nu al 7,5 kilo van kwijt. Op een veilige en gezonde manier bereik ik mijn doel.’’

Michelle hoeft Simon nooit meer te zien, maar wilde deze brief graag schrijven. Vooral om aan hem te laten weten dat ze hoopt dat hij zijn 13-jarige dochter anders zal behandelen dan de manier waarop hij haar heeft behandeld. ‘‘Zij is de reden waarom ik deze brief schrijf. Ik wil dat je je dochter aanmoedigt om van haar lichaam te houden. Dat lijf is van haar en van haar alleen. Steun haar, zodat ze grenzen verlegt en geen angst hoeft te hebben. Zodat ze op deze manier kan reageren als ik, als ze ooit een kleine en ongelukkige man tegen het lijf loopt die haar kopje onder probeert te duwen.’’

‘‘Simon, kus mijn heerlijke kont.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw reageert briljant op afwijzing Tinder-date
Sluiten