Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Vrouw haalt rijbewijs na zestien keer afrijden

Een 59-jarige vrouw uit het Engelse district Wirral heeft na zestien keer afrijden eindelijk haar rijbewijs gehaald. Angela Crompton, zoals de vrouw heet, begon vijf jaar geleden met rijlessen. Vijftien keer zakte ze voor haar examen en ze besteedde omgerekend 10.000 euro aan lessen en examens. Maar nu is het dan eindelijk zo ver: Crompton mag helemaal zelfstandig de weg op.
“Ik was overtuigd van mijn eigen kunnen, maar tijdens de examens faalde ik keer op keer. Vrienden en familie bleven maar zeggen dat ik de moed niet op mocht geven, maar steeds ging het mis omdat ik zo zenuwachtig was”, vertelt de Britse tegen de Liverpool Echo.

Lees ook: Vrouw rijdt met zelfparkerende auto man omver
Lees ook: Onderzoek: vrouw rijdt beter dan man

Een paar keer heeft de vrouw na een mislukt examen besloten de handdoek in de ring te gooien, maar haar rij-instructeur Mike Yeardsley-Jones wist haar toch iedere keer weer te overtuigen van haar rijkwaliteiten. "Hij is mijn held. Echt een te gekke man."

Voor andere lessers die het maar niet voor elkaar krijgen om te slagen heeft Angela een tip: "Volhouden en in jezelf geloven!".

https://www.youtube.com/watch?v=OGqoGCFgrXQ

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw haalt rijbewijs na zestien keer afrijden
Sluiten