Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Vrouw deelt seksistisch bericht over LinkedIn foto

Een Britse advocate kreeg onlangs een weinig zakelijk bericht binnen op haar LinkedIn-account. Een mannelijke advocaat complimenteerde haar in het bericht voor haar ,,prachtige foto”. De vrouw besloot de man publiekelijk aan de schandpaal te nagelen door hem neer te zetten als ,,seksist” en zijn gedrag ,,vrouwonvriendelijk” te noemen.

https://twitter.com/CRProudman/status/640934811381706752

Ongepast bericht

De 27-jarige Charlotte Proudman plaatste het bericht van de 57-jarige Alexander Carter-Silk op Twitter nadat ze op LinkedIn het ongepaste bericht had gekregen. In het bericht complimenteerde de man haar met de foto die ze gebruikt op haar LinkedIn-pagina.

Proudman, die momenteel bezig is met haar PhD, krijgt sindsdien complimenten van andere Twitteraars. Sommigen stellen de situatie te herkennen.

https://twitter.com/womens_rea/status/641234509992697856

https://twitter.com/roseameliax/status/641559233423638528

,,Ik dacht dat het gewoon weer een seksistisch bericht was, zoals ik zovaak ontvang van professionals die LinkedIn lijken te gebruiken als een soort Tinder”, vertelt Proudman donderdag aan BBC 5 Live. ,,Toen zag ik dat het een senior jurist was bij een zeer gerenommeerd advocatenkantoor (Brown Rudnick) en toen besloot ik eens op zo’n bericht te reageren.”

Verkeerd begrepen?

Nadat ze de man had geantwoord, besloot ze de mail via Twitter te delen om te zien of meer vrouwen last hebben van dit soort ongewenst gedrag. Ze werd vervolgens overweldigd door de reacties.

Carter-Silk heeft in een officiële verklaring op RollOnFriday inmiddels zijn excuses aangeboden voor het verzenden van het bericht. ,,Veel mensen plaatsen zeer onprofessionele foto’s op LinkedIn. Mijn commentaar was dan ook gericht op de professionele presentatie van deze vrouw op LinkedIn, maar helaas is dit verkeerd begrepen”, stelde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw deelt seksistisch bericht over LinkedIn foto
Sluiten