G. Reinards
G. Reinards Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Video: Wandelaar oog in oog met enorme beren

Hachelijke momenten voor wandelaarster Stephanie Rivkin in het Amerikaanse Connecticut. Plotseling stond ze oog in oog met twee enorme beren.

Lees ook: Kameel en bruine beer niet geschikt als huisdier

Rivkin was aan het wandelen in het wildpark ‘Sessions Woods Wildlife Management Area’ toen de twee beren opdoken. Ze filmde haar ontmoeting met de dieren en zette de video op facebook. Op de beelden is te zien dat een mannelijke beer haar meerdere keren achtervolgt wanneer ze probeert te ontvluchten. „Ik wist niet of ik nu angstig moest zijn of niet. Ik voelde dat ik aangevallen zou worden als ik weg zou rennen”, vertelt Stephanie tegen NBC.

Tanden

De beer raakt Rivkin zelfs aan, zo is te zien in de video. „Ik voelde dat zijn neus mijn been aanraakte. Ik zag duidelijk zijn tanden. Ik dank God dat ik zijn tanden niet gevoeld hebt”, verklaart de vrouw tegen de lokale nieuwszender.

Euthanasie

Een woordvoerder van het park laat weten dat de nieuwsgierige beer al eens eerder gevangen is genomen en naar een andere locatie is verplaatst. Wildbeheerders zijn dan ook op zoek naar het dier. „Door het ongewone voorval zijn we genoodzaakt de beer te euthanaseren. Dat is de enige gepaste maatregel als we naar het gedrag van het dier kijken.” Stephanie is het daar niet mee eens. „Ik zie liever dat ze verplaatst worden naar een veilig gebied waar ze geen wandelaars in gevaar brengen.”

Wonder boven wonder bleef Rivkin ongedeerd. Het wandelpad is voor onbepaalde tijd gesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Wandelaar oog in oog met enorme beren
Sluiten