Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Verloskundige maakt selfie tijdens bevalling

Je hebt mensen die zijn zo verdiept in het kieken van zichzelf dat ze hun gezond verstand verliezen. Een verloskundige in Maleisië is daar een goed voorbeeld van. Zij besloot midden in een bevalling een selfie te maken en deze even te delen op Facebook.

Vredesteken

Het kiekje werd genomen in een ziekenhuis in Maleisië Op de foto is te zien hoe de verloskundige een vredesteken naar de camera maakt terwijl duidelijk op de achtergrond te zien is hoe de patiënt wijdbeens ligt te bevallen. De vrouw slingerde haar kersverse selfie met trots Facebook op. Het duurde niet lang voordat duizenden mensen de foto hadden gedeeld en dus ook het ziekenhuis en het ministerie van gezondheidszorg de fotoskills van de vrouw in de gaten kregen.

Tot op de bodem

Het ministerie van gezondheidszorg in Maleisië is op dit moment het incident aan het onderzoeken. Niet alleen gaat het tegen de privacy van de vrouw in, ook de hygiëne wordt zichtbaar aangetast op de foto. Op het laken naast de bevallende vrouw is namelijk een andere smartphone te zien, wat volgens de regels van het ziekenhuis absoluut niet mag. „Zulke acties kunnen absoluut niet en we gaan het tot op de bodem uitzoeken”, laat Datuk Ayub Rahmat, voorzitter van de Gezondheidsraad van het ziekenhuis, aan the Star weten.

Lees ook: Tiener doodt zichzelf per ongeluk bij maken selfie

Wat voor sancties de verloskundige opgelegd krijgt is nog niet bekend. Het ziekenhuis wacht op dit moment nog op uitspraak van het onderzoek door een ethische commissie. Volgens minister Rahmat mag er geen twijfel bestaan: er zullen duidelijk sancties komen en de dokter in kwestie zal hoe dan ook gestraft worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verloskundige maakt selfie tijdens bevalling
Sluiten