Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 21 sep 2015 / 16:45 uur

Verlamde man speelt FIFA met zijn hoofd

Een 30-jarige verlamde man uit het Britse Grasmere kan dankzij een op maat gemaakte gamestoel weer zijn favoriete game FIFA spelen. Hij bestuurt de controller van zijn PlayStation onder meer met zijn mond en dat gaat hem niet slecht af, schrijft The Telegraph.

Will Clark, zoals de man heet, raakte verlamd na een val van zijn fiets tijdens een triatlon. „Ik dacht dat ik veel dingen nooit meer zou kunnen, waaronder gamen. Mijn artsen dachten daar hetzelfde over", aldus Clark.

Lees ook: Verlamde stuntfietser stapt opnieuw op de fiets

De speciale gamestoel is pro bono ontworpen door het bedrijf Special Effects, dat via via op de hoogte was gebracht van de beperking van Clark. „Met mijn kin bestuur ik de joysticks en met mijn schouders kan ik op de knoppen drukken. Het is ongelooflijk wat dit bedrijf voor mij heeft gedaan."

Clark kan ook racegames spelen, omdat die eveneens met een beperkt aantal knoppen te besturen zijn. Schietspellen als Call of Duty zijn in de toekomst misschien zelfs mogelijk. „Ik heb begrepen dat de PlayStation 4 met spraakcommando’s werkt, dus dat wordt sparen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verlamde man speelt FIFA met zijn hoofd
Sluiten