Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 8 sep 2015

Verhuurder biedt dakloze militair gratis huis aan

Een 42-jarige huisbaas uit Groot-Brittannië heeft gratis een huis in het Britse Dudley beschikbaar gesteld voor een dakloze oorlogsveteraan. Chris Foxall, zoals de verhuurder heet, las een verhaal over dakloze ex-militairen op Facebook en werd zo geraakt dat hij direct in actie kwam.

Hij biedt het huis drie maanden gratis aan en rekent geen borg, zodat de ex-militair zich kan inschrijven en de tijd heeft om een baan te zoeken of een uitkering aan te vragen. In de toekomst wil hij meer dakloze militairen op deze manier aan een huis helpen.

Oproep

Foxall heeft andere mensen via Facebook aangespoord ook hulp te bieden aan dakloze oorlogsveteranen. Zijn oproep bracht veel teweeg. Meer dan 45.000 keer werd zijn bericht gedeeld en vanuit het hele land krijgt hij hulp aangeboden. Mensen bieden meubels en andere handige dingen voor in huis aan.

Lees ook: Oorlogsveteraan scoort na 70 jaar weer touchdown

“Mensen bieden me nu van alles aan. Meubels, bedden, toiletartikelen, geld. Toen ik een paar weken terug op het idee kwam, vertelde ik het in de auto aan mijn vrouw. Omdat ik verder nergens heen kon met mijn idee, besloot ik het op Facebook te zetten. Dat bleek een goede zet,” aldus Chris tegen Mirror.

De barmhartige verhuurder zegt het vooral sneu te vinden dat veteranen vaak in een negatieve spiraal terechtkomen als ze dakloos worden. "Je kunt dan nergens meer aanspraak op maken. Voor een uitkering en hulp heb je namelijk een vast adres nodig."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verhuurder biedt dakloze militair gratis huis aan
Sluiten