Jeroen Welling
Jeroen Welling Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Vechten tegen je tranen met dit prachtige aanzoek

De dag voor afgelopen Valentijnsdag moest Tamara met hoge snelheid naar het ziekenhuis. Twee weken later, op de verjaardag van haar vriend Lucas, "kreeg Tamara de diagnose Non-Hodgkin-lymfoom" en moest ze zesmaal chemotherapiesessies avn 96 uur per stuk ondergaan.

Lees ook: Man doet aanzoek, drie jaar na redden leven vriendin

Terwijl Lucas Tamara tijdens al die chemotherapie bijstond, groeide bij hem het besef dat er een mooi gebaar achteraan moest komen, als afsluiter. Hij wist ook meteen wat het moest zijn: een aanzoek. “Ik wilde dat dat een symbool zou zijn voor het afsluiten van het kanker-hoofdstuk van haar leven en het openen van een nieuw hoofdstuk: onze levens samen”, vertelt Lucas aan BuzzFeed.

Voorbereiding

Dus daar stond Lucas in Tamara’s ziekenhuiskamer, na haar laatste chemosessie. Met een handgemaakt boeket van 100 rode rozen in zijn hand, 60 opgehangen foto’s van Tamara, 100 vlamloze kaarsen en 60 ballonnen in de kamer wachtte hij op Tamara.

Lees ook: Te schattig! Bekijk dit aanzoek in een fotohokje

"Ik had de verpleegsters gebeld of ze me stiekem wilde helpen met mijn aanzoek", vertelt Lucas. "Ze houden allemaal van Tamara, dus ze wilden supergraag helpen." Tamara had haar kamer zelf al versierd omdat ze een feestje wilde geven zodra ze klaar was met de chemotherapie. Lucas en zijn familie hadden al die versieringen omgebouwd terwijl Tamara buiten de kamer beziggehouden werd.

Aanzoek

En dan stapt Tamara binnen. "Ze kwam naar me toe met haar infuusstandaard achter zich aan. Ik stond daar met dat boeket in mijn handen en probeerde iets aardigs en romantisch en afgezaagds te zeggen, allemaal terwijl ik tegen mijn tranen vocht", zei Lucas.

Lees ook: ‘Aanzoek voor ogen bruidspaar was idee van bruid’

Maar het gaat goed. Lucas pakt de ring, gaat op zijn knieën en vraagt De Vraag. En natuurlijk zegt Tamara ja! Precies dan gaat buiten het vuurwerk af. Wát een prachtige aanzoek! En de kanker? Die is in remissie. De tumor was na de tweede chemosessie al met 70 procent verkleind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vechten tegen je tranen met dit prachtige aanzoek
Sluiten