Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Twee geadopteerde zussen ontmoeten elkaar op school

Twee vrouwen hadden een wel heel bijzondere ontmoeting tijdens hun eerste schrijfles aan de Amerikaanse Columbia Univeristy. Tijdens het voorstelrondje kwamen zij tot een opzienbarende ontdekking. Zij zijn namelijk geen vreemden voor elkaar, zij zijn zussen!

Universiteit

Lizzie Valverde en Katy Olson hadden zich ingeschreven voor dezelfde schrijfles aan de universiteit. Lizzie was zich op de eerste dag aan het voorstellen en vertelde haar groepsgenoten over haar adoptie en haar leven tot nu toe. Katy sloeg helemaal wit uit toen ze het verhaal hoorde. Het kwam namelijk zo overéén met haar eigen levensverhaal, dat dit wel haar zus moest zijn.

Stalken

Katy wist dat ze ergens nog een zus had rondlopen, maar Lizzie had geen idee. Na de les stapte Katy op haar pasgevonden zus af. Tegen the New York Times vertelt ze: “Ik wilde niet dat ze zou denken dat ik haar stalkte, maar ik kon haar ook niet laten gaan. Ik zei tegen Lizzie:’Ik denk dat ik je zus ben’, en zij zei:’ Is dit echt?’.”

Liefde voor schrijven

De twee belandden met elkaar in een bar en begonnen over hun hele leven te vertellen. Ze bleken veel gemeen te hebben, zoals hun liefde voor schrijven, hun smaak in eten, en het feit dat ze allebei een rare kleine teen hebben.

Lees ook: Adoptie verworpen na e-sigaret

Geboortemoeder

Niet alleen hebben de twee zussen elkaar gevonden, ook hebben ze weer contact met hun geboortemoeder. Tijdens haar diplomauitreiking aan Columbia zal Katy haar moeder voor het eerst ontmoeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee geadopteerde zussen ontmoeten elkaar op school
Sluiten