Thomas Stevens
Thomas Stevens Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Surfende man krijgt onverwacht gezelschap van orka

Een man uit Nieuw-Zeeland kreeg wel heel bijzonder gezelschap toen hij op zijn surfplankje op het water dobberde. Luke Reilly was zo’n 200 meter van land verwijderd toen er naast hem ineens een immens grote orka opdook. Dat is te lezen in een bericht op 3 News.

Levensgroot

Reilly vertelt dat het beest zo’n 10 cm van zijn plank verwijderd was en er zelfs even knabbelde, voordat de orka zijn enorme lijf kantelde. “Eerlijk is eerlijk, ik kreeg het wel een beetje benauwd toen ik zag waar hij mee bezig was. Hij bleef me wel vijf minuten lang strak aankijken.”

Kiekeboe

De 27-jarige avonturier had eerder verhalen gehoord over de vriendelijke zeedieren in het desbetreffende water en was een jaar eerder al oog in oog gekomen met een orka en haar jongen, hoewel niet zo dichtbij als deze keer. Op goed geluk besloot hij zijn GoPro-camera bij zich te dragen toen hij die ochtend het water in ging en wonderlijk genoeg kreeg hij uitgerekend die dag een onverwachts orkabezoek.

Lees ook: Bijzondere video: Orka’s doden en eten tijgerhaai

Het schijnt dat ‘killer whales’ bekend staan om hun nieuwsgierige aard, wat wel duidelijk wordt na het zien van het spectaculaire filmpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Surfende man krijgt onverwacht gezelschap van orka
Sluiten