Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 26 sep 2015 / 11:25 uur

Stupide bankberovers delen foto’s buit op Facebook

Een man en een vrouw die een bank in de Amerikaanse staat Ohio hadden overvallen, hebben zichzelf naderhand op achterlijke wijze verraden. De bankovervallers deelden na hun roof foto’s van hun buit op Facebook. Op een van de foto’s zwaaien ze met geld, een andere is een selfie van John Mogan, zoals de mannelijke overvaller heet, met een stapel bankbiljetten in zijn mond.

Mogan (28), die overal tatoeages heeft, had net vier jaar gezeten voor een andere bankroof. Daarom had zijn vriendin Ashley Duboe (24) hem eerst opgemaakt, zodat hij niet herkend zou worden. De actie verliep succesvol, totdat de politie vier dagen later de foto’s via via onder ogen kregen. Vrijwel direct daarna konden de twee worden gearresteerd.

Lees ook: Criminele hunk Jeremy Meeks wordt model na celstraf

In het politierapport staat dat Mogan de bank binnenliep en via een handgeschreven briefje geld eiste van een medewerker. Mogan als Duboe zijn allebei aangeklaagd voor beroving en diefstal. De borgsom is vastgesteld op 250.000 dollar per persoon, meldt The Smoking Gun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stupide bankberovers delen foto’s buit op Facebook
Sluiten