Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Student wil geen schuld en slaapt jaar in tentje

Een student uit Montreal heeft een jaar lang gekampeerd in een achtertuin van het Engelse Manchester. Het was voor hem de enige manier om zijn master astrofysica zonder enorme schulden te halen. De huur van een kamer bovenop het collegegeld van 20.000 pond was Evan Eames immers echt te veel.

Lees ook: Jochies stappen uit tent: domino-effect
De 24-jarige student besloot daarom via internetfora op zoek te gaan naar een mooie kampeerplek. Hij had al snel beet, want Charley Mantack bood hem een plaats aan in zijn achtertuin in een plaats vlakbij Manchester. In ruil voor de plek beloofde Eames lessen wiskunde, natuurkunde, informatica en Frans.
Tien maanden lang sliep de arme student in een tentje in Stockport. Hij trotseerde sneeuw, wind en natuurlijk héél veel regen. Zo gaat dat in Engeland, weet ook The Guardian.

„Ik zocht naar een huisgenoot op het moment dat ik zijn advertentie zag. Ik dacht: Waarom niet?”, aldus Mantack, die zijn achtertuin als kampeerplek liet gebruiken. „Ik vond het geweldig om dit verhaal aan mensen te vertellen. Ik hou van dingen die niet alledaags zijn.”

Lees ook: Wanhopige man gaat op avontuur met motor en pitbull​In het Reddit-topic van Eames vroeg iemand of hij nooit in het huis van zijn gastheer heeft geslapen. „Ik betaalde geen huur, dus ik wilde ook niet in zijn huis gaan slapen. Hij heeft me het vaak aangeboden, zeker tijdens de koudere nachten, maar ik zat goed in mijn tent”, was het antwoord op de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student wil geen schuld en slaapt jaar in tentje
Sluiten