Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 19 sep 2015 / 09:58 uur

Stel spaart geld, gaat op dertigste met pensioen

,,In die tijd kwamen we tot het inzicht dat het pad dat we volgden op de lange termijn niet het pad naar geluk was”, denkt Jeremy Jacobson terug aan 13 jaar geleden. Samen met zijn vriendin Winnie Tseng besloot hij zijn leven radicaal om te gooien en zo veel mogelijk geld te sparen. Hun doel: zo snel mogelijk met pensioen gaan.

Gepensioneerd

Het stel is daar uitstekend in geslaagd. Precies 10 jaar en een dag nadat ze hun nieuwe manier van leven waren gestart, gingen ze met pensioen. De afgelopen drie jaar genieten Jeremy en Winnie 52 weken per jaar van vakantie en reizen ze de hele wereld over. En dat terwijl ze gewoon nog dertigers zijn.

Hoe is dat nu mogelijk? Via hun blog ‘Go Curry Cracker’ delen ze tips en tactieken hoe je je pensioenleeftijd een stuk naar beneden kunt halen. Maar toch lijkt het met een gezamenlijk jaarsalaris van 120.000 euro een schier onmogelijke opdracht binnen tien jaar met pensioen te kunnen gaan.

Sparen

Toch kregen Jeremy en Winnie, die onlangs hun eerste kindje kregen, het voor elkaar. ,,Zorg voor een hoge spaarquote”, zo stellen de twee. ,,We hebben gesneden in de uitgaven die je het meest geld kosten: vervoer (auto), huisvesting, eten en entertainment. Door gebruik te maken van de fiets of de bus, te leven in een klein, comfortabel appartement in een buurt waar alles op loopafstand zit, en plezier krijgen in het zelf maken van goedkope maaltijden, hebben we onze kosten voor levensonderhoud aanzienlijk verminderd.”

Lees ook: Meisje (13) reist al drie jaar lang wereld over

Door tien jaar lang op die manier te leven, spaarden Jeremy en Winnie flink wat geld, zo lieten ze aan Torabi weten. Nu leven ze op 3.500 euro per maand.

Haalbaar

Volgens de gepensioneerden is hun levensstijl voor iedereen haalbaar. Zowel Jeremy als Winnie kwam uit een gezin met een lager inkomen. Ze hadden allebei te maken met een studieschuld die ze nog af moesten lossen. ,,Veel mensen nemen aan dat je 40 jaar of zelfs nog langer moet werken om met pensioen te kunnen gaan. Maar het is niet nodig om de loterij te winnen of een enorme erfenis op te strijken. Er is maar een ding voor nodig: sparen!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel spaart geld, gaat op dertigste met pensioen
Sluiten