Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Schaap maakt promotie binnen het leger

Soms kijk je wel eens naar de mensen om je heen, naar wat ze bereikt hebben, hoe succesvol ze zijn. Het is dan ook helemaal niet raar om eens een steek van jaloezie te voelen. Alleen wanneer je jaloers moet zijn op een schaap, dan gaat er echt iets mis.

Jaloers

Toch kan het voorkomen. Bijvoorbeeld in het geval van Lance Corporal Derby XXX. Hij zag vele jaloerse blikken voltrekken omdat hij als soldaat een promotie kreeg in het leger. Bovenop zijn rang als soldaat kreeg hij namelijk twee extra strepen om op zijn uniform te dragen. De grootste prestatie in het verhaal? Lance is een schaap!

Goed gedrag

Lance verdiende zijn promotie wegens goed gedrag, zo meldt BBC. Sinds februari 2014 is het schaap werkzaam in het leger. Hij heeft daarvoor zijn eigen soldatennummer, krijgt gewoon betaald en mag af en toe met vakantie (het liefst in het paarseizoen).

Lees ook: Schaap draagt na 5 jaar recordhoeveelheid wol

Dertigste

Het schaap is niet de eerste in zijn lijn die een carrière maakte in het leger. Vele voorouders gingen hem voor. In 1895 kwam er voor het eerst een Derbyschaap in het leger van Derbyshire. Lance is de dertigste van de familie die zijn opwachting maakt als soldaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schaap maakt promotie binnen het leger
Sluiten