Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 16 sep 2015 / 08:35 uur

Puppy met één oog vindt liefde bij vrouw met één oog

“De kogel ging door mijn neus en beschadigde mijn rechteroog.” Aan het woord is Maria Williamson. De vrouw werd vier maanden geleden uit het niets in haar gezicht geschoten, toen ze in haar auto voor een rood stoplicht stond te wachten.

Twee operaties konden niet voorkomen dat artsen het beschadigde oog moesten verwijderen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal raakte de 26-jarige Maria beschadigd. Gelukkig: Een pleister op de wonde in de vorm van een huisdier maakt sinds kort deel uit van haar leven. Maria is de trotse eigenaresse van een puppy… die ook maar één oog heeft!

‘Perfect!’

“Toen ik hem zag dacht ik meteen: ‘Hij is perfect! Ik weet wat de problemen zijn en begrijp wat hij moet doormaken’”, aldus Williamson in een interview met The Huffington Post.

Bear, zoals de eenogige puppy heet, werd vorige maand bij de Amerikaanse dierenbescherming nabij het plaatsje Mobile gebracht. “Door een aanval was één oog van Bear uit zijn oogkas gesprongen”, aldus een woordvoerder.

Dossier: Lees hier meer positieve verhalen

Dankzij een oproep via social media zag Maria’s vriend het verhaal van de viervoeter. Nog diezelfde dag werd het hondje opgehaald. “Ik kon hem geen seconde langer bij de dierenkliniek laten. Ik wist dat hij een thuis en liefde nodig had”, concludeert Maria.

Geen slachtofferrol

De twintiger ziet zichzelf niet als een slachtoffer, maar een overlever. “Net als mij, is Bear een overlever. Wij zijn geen slachtoffers, maar overlevers die hun verhaal willen vertellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Puppy met één oog vindt liefde bij vrouw met één oog
Sluiten