Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Poes waarschuwt baasje voor tumor in haar lichaam

De 64-jarige Sue McKenzie zegt haar leven te danken aan het kat Tom. Dankzij waarschuwingen van het beestje kon Sue erachter komen dat zij een ernstige tumor in haar nek had.

Rare trekjes

Het begon toen Tom opeens rare trekjes kreeg. Hij was erg aanhankelijk, en begon zijn baasje constant pootjes te geven op haar schouder. Sue begon zich zorgen te maken over het gedrag van haar poes. „Tom is niet zo’n knuffelige kat. Hij komt wel eens naast me zitten maar houdt verder niet zo van aandacht”, zo vertelt Sue aan Daily Mail.

Boodschap

Omdat het gedrag van Tom twee weken aanhoudt begon Sue zich toch zorgen te maken. Ze besloot het beest mee nemen naar de dierenarts ter controle. „Tom wilde me maar niet met rust laten. Ik werd er een beetje gek van. Steeds met dat pootje op zijn schouder, ik begreep het gewoon niet." Maar volgens de dierenarts was er niets aan de hand met het beestje. Hij was kerngezond, maar wellicht probeerde Tom zijn baasje iets te vertellen. „De dierenarts zei dat Tom misschien wel een boodschap voor me had."

Tumor

Op enig moment voelde Sue een grote bobbel in haar nek. „Ik had het wel eerder gevoeld maar er nooit iets achter gezocht. Met het gedrag van Tom ging ik toch even nadenken." Sue besluit naar de dokter te gaan en hoort daar dat ze een ernstige tumor in haar nek heeft. Omdat ze er op tijd bij is kon de tumor verwijderd worden, en is Sue na chemotherapie weer gezond verklaard. Dankzij de hulp van Tom.

Lees ook: Hond ontdekt borstkanker bij baasje

Dankbaar

Sue denkt dat ze haar leven te danken heeft aan haar kat, of hij zijn baasje nou met opzet heeft gewaarschuwd of niet. „Ik ben Tom ontzettend dankbaar. Het doet hem verder niks. Hij is weer koud en afstandelijk. Toch ben ik blij, hij heeft mijn leven gered."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Poes waarschuwt baasje voor tumor in haar lichaam
Sluiten