Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Padvinders weigeren cheque om bizarre eis gever

Over het algemeen is de padvinderij afhankelijk van donaties voor het organiseren van de activiteiten. Een gift van ruimt 80.000 euro pak je dan ook met beide handen aan. Toch was er een wel heel specifieke reden voor een Britse scoutingvereniging om het geld af te slaan.

Eis

De meisjesafdeling van de Britse padvinderij ontving de gulle gift van een anonieme gever, een welkome donatie in moeilijke tijden. Een week later kreeg de scouting echter een nieuw briefje in de bus, waarin de donateur eiste dat het geld niet gebruikt zou worden voor de steun aan transgendermeisjes.

Lees ook: Australische pub vraagt ‘het internet’ om donaties

Caitlyn Jenner

De reden? Een aantal dagen ervoor was Caitlyn Jenner, de stiefvader van realityster Kim Kardashian, als vrouw naar buiten getreden. Veel organisaties spraken daarop hun lof en steun uit voor transgenders, maar de donateur was het hier duidelijk niet mee eens. “Garandeer alsjeblieft dat het geld niet gebruikt wordt voor transgendermeisjes. Als je dit niet kunt verzekeren, geef je geld dan terug.”

Oordelen

De leider van de jonge padvindertjes had daar maar één antwoord op. Ze zond de cheque meteen terug, vergezeld met een boodschap voor de ‘gulle’ gever. “Elk meisje kan een padvinder zijn, als de ouders willen dat hun kind iets bijdraagt aan de maatschappij. Het is niet aan mij om te oordelen of ze een meisje zijn of niet”, vertelt Megan Ferland aan The Mirror.

Veelvoud

Gelukkig voor de Britse scoutjes krijgen ze alsnog hulp, in veelvoud. Een Amerikaanse tak van de padvinderij is een inzameling gestart onder de titel #ForEveryGirl. Binnen twee dagen is al bijna 225.000 euro opgehaald. “Ieder meisje heeft recht op een veilige omgeving, waar ze op kan komen voor wat ze gelooft en trots is op wie ze is”, aldus de scouts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Padvinders weigeren cheque om bizarre eis gever
Sluiten