Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 28 sep 2015 / 18:47 uur

Ouders en kinderen zetten verloskundige in zonnetje

Al 33 jaar is verloskundige Renee Hendrix werkzaam op de afdeling neonatologie. In het ziekenhuis in de Amerikaanse staat Georgia heeft ze vele te vroeg geboren baby’s verzorgd. Patiënten vonden het tijd om de verpleegster voor al haar hulp in het zonnetje te zetten.

Goede zorg

Renee werd door zakdoekenmerk Kleenex gevraagd mee te werken aan een speciale reclamecampagne. De vrouw besloot mee te doen, maar had geen idee wat haar te wachten stond. In een filmpje vertelt de vrouw over haar werk. De keerzijde hiervan vindt ze dat er achteraf weinig contact is met haar voormalige patiëntjes. Maar het belangrijkste vindt ze de goede zorg voor de baby’s. „Ik behandel patiënten zoals ik wil dat mensen mijn kinderen behandelen, als ik er niet ben. Dat is het belangrijkste."

Tijdens het emotionele filmpje krijgt de vrouw zelf een video te zien. Hierin bedanken ouders van voormalige patiënten haar voor de goede zorg. Wat Renee niet weet, is dat er op de gang een hele stoet aan kinderen staat te wachten om haar te verassen.

Lees ook: Verloskundige maakt selfie tijdens bevalling

Kinderen

Als de deur opengaat, lopen de kinderen, stuk voor stuk door Renee als verloskundige verzorgd, de kamer in. Allemaal houden de kinderen een foto vast van zichzelf als premature baby. De vrouw houdt het, begrijpelijk, niet droog. „Ik ben sprakeloos, wat voor mij uitzonderlijk is. Het voelt alsof mijn hart opensplijt, zo overweldigend."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ouders en kinderen zetten verloskundige in zonnetje
Sluiten