Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 7 sep 2015 / 16:59 uur

Onderzoek: 1 op de 10 krijgt orgasme in sportschool

Een op de tien mannen en vrouwen krijgt wel eens een orgasme tijdens een work-out in de sportschool. Dat blijkt uit een onderzoek van Debby Herbenick, een in seks gespecialiseerde professor die onder meer werkt voor de Universiteit van Indiana.

Herbenick deed het onderzoek in opdracht van het Amerikaanse tijdschrift Men’s Health, dat veel ingezonden brieven kreeg van mensen die af en toe een orgasme krijgen in de sportschool. Iets minder dan 10 procent van de ondervraagde sportschoolbezoekers, zowel mannen als vrouwen, bleek bekend te zijn met dit verschijnsel, schrijft International Business Times.

Lees ook: Urologen: Vrouw bovenop zorgt vaakst voor penisbreuk

Over de oorzaak van een door een work-out opgewekt orgasme hebben wetenschappers geen eenduidige verklaring. Volgens Herbenick wordt de stimulans in ieder geval niet veroorzaakt door het schuren van kleding. In haar boek The Coregasme Workout: The Revolutionary Method for Better Sex through Exercise, dat in juni dit jaar uitkwam, schrijft ze dat het orgasme het resultaat zou zijn van oefeningen met de buikspieren.

Ze stelt dat de lichaamsbeweging de interne delen van het lichaam stimuleert, zoals de zenuw die gelinkt wordt aan orgasmes.

Opmerkelijk in het onderzoek is dat sommige mannen aangeven ook zonder erectie een orgasme krijgen. Herbenick adviseert tien minuten te stoppen met sporten als je een orgasme aan voelt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Onderzoek: 1 op de 10 krijgt orgasme in sportschool
Sluiten