Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

‘No-Face Day’, één dag werken met een masker op

Sommige bedrijven hebben casual friday, anderen hebben op zijn tijd een goede borrel, en weer anderen laten hun werknemers gewoon één hele dag een masker dragen. Gewoon, zodat de werknemers hun gezicht kunnen rusten.

Complete rust

Dus eigenlijk een hele dag gewoon even je eigen gezicht op zetten. Wanneer je collega veel te luid zijn koffie naar binnen werkt, of wanneer je ongemakkelijk met vijf mensen in de lift staat en niks weet te zeggen, niet constant een neppe glimlach op je gezicht hoeven toveren. Gewoon één dag complete rust voor je gezicht.

Masker

Een bedrijf in het Chinese Handan besloot zijn werknemers toe te staan om voor één dag maskers te dragen. Op ‘No-Face Day’ mogen alle werknemers hun gezicht een dagje de rust geven die ze nodig hebben. Ook in gesprek met klanten is het geen probleem als werknemers het masker op houden.

Lees ook: Getinte bankovervaller droeg masker blanke man

Om ook nog eens anoniem te blijven hebben de werknemers besloten collectief hetzelfde masker te dragen. Dit is een wit masker met zwarte gelaatsuitdrukkingen, geïnspireerd op het personage ‘No Face’ in de film Spirited Away. Of de No-Face day ook bij andere bedrijven aan gaat slaan, moet nog blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘No-Face Day’, één dag werken met een masker op
Sluiten