Puck Roest
Puck Roest Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Natuurpark moet dicht om te veel selfies met beren

Mensen gaan steeds verder voor de meest unieke selfie. Zo worden er zelfportretten gemaakt met een zebra, tijdens een bevalling en bestaat er nu zelfs een heuse divorce-selfie. Maar het bestuur van Waterton Canyon, een natuurreservaat in de Amerikaanse staat Colorado, is er helemaal klaar mee. Toeristen in het park willen namelijk allemaal dolgraag op de foto met een wilde beer. Het gaat zelfs zo ver dat het park nu tijdelijk de deuren sluit uit veiligheidsoverwegingen.
,,We hebben mensen selfiesticks zien gebruiken om zo dicht mogelijk bij de beren te komen, soms tot op amper drie meter van wilde beren”, vertelt manager Brandon Ransom tegen The Daily Mail. ,De huidige situatie is niet bevorderlijk voor de veiligheid van onze bezoekers of voor het welzijn van de wilde dieren”, vervolgt hij.

View post on imgur.com

Vragen om problemen

Op haar blog klaagt het bestuur over het onbedachtzame gedrag van de toeristen. ,,Als moederberen en hun welpen eten zoeken in de canyon, terwijl honderden of zelfs duizenden bezoekers per dag op zoek gaan naar de ultieme wildedierenfoto, dan is dat vragen om problemen”, valt er te lezen.

Het park hoopt snel de deuren weer te kunnen openen maar herhaalt wel dat de veiligheid voorop staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Natuurpark moet dicht om te veel selfies met beren
Sluiten