Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 26 sep 2015 / 16:15 uur

NASA deelt adembenemende beelden van supernova

Ruimtevaartagentschap NASA heeft adembenemende beelden gedeeld van een exploderende ster. De beelden, waarop kleurrijke gaswolken te zien zijn, horen bij een explosie van de Veil Nebula, die maar liefst 8000 jaar geleden ontplofte.

Supernova

De foto’s zijn gemaakt door ruimtetelescoop Hubble, die sinds 1990 rond de aarde zweeft. De beelden laten slechts een deel zien van de restanten van een supernova, die naar schatting 20 keer zo groot als de zon was.

Lees ook: NASA ontdekt planeet die op aarde lijkt

Gasdeken

De deken van gas die uit de explosie voortkomt ligt 2100 lichtjaren bij de aarde vandaan en beslaat zes keer de oppervlakte van de maan. De doorsnede van de wolk beslaat zo’n 110 lichtjaren. Dat zijn moeilijk voor te stellen afstanden, maar eigenlijk hoef je bij deze prachtige beelden ook niet na te denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NASA deelt adembenemende beelden van supernova
Sluiten